Моя хитрість, щоб часник не гнив всю зиму

В основному, часник озимий починає цвісти під кінець другого місяця літа – початок серпня, а ярий – з кінця літа до початку осені. Я настійно раджу діставати часник за допомогою вил, щоб цибулина залишилася ціла, а також для запобігання від гниття. Щоб часник висох йде близько тижня.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Один з методів – зберігання часнику в банках

Для запобігання цвілі, раджу обробити всі головки таким розчином: 0,5 літрів олії соняшникової розігрівайте його близько 2-х годин, потім потрібно додати 10 крапель йоду. Після того, як всі головки вимокають в розчині, залиште їх під сонцем. Ця дія дозволяє не пропадати і не гнити часнику.

Цей спосіб добре допомагає в разі, якщо розумієте, що погано висушили часник, вирили його в дощ або трохи більше часу дали прорости.

Способи зберігання часнику в зимовий час в квартирі

Коса з часнику. У цьому випадку чудово зберігається і не вимагає багато простору. Кінці стебел довжиною приблизно 25 см я залишаю і з них плету косу, заплітаючи для кращого ефекту мотузку.

Борошно, сіль, зола або ж суха тирса. Всі ці інгредієнти я додаю в часник для зберігання в скляних банках. Банки при цьому закриваю кришками і зберігаю при нормальній температурі кімнати.

В молотому вигляді. Коли бачу, що головки часнику починають пропадати, я не викидаю його весь. Просто вибираю нормальні зубчики, чищу і кидаю в м’ясорубку. Додаю сіль, складаю в баночки і закриваю кришками. Подрібнений часник зберігаю в холодильнику. Мені подобається цей метод за рахунок того, що перед вживанням немає необхідності чистити його, щоб кинути в їжу.

В яких місцях найкраще зберігати часник?

Колготки з капрону або ж сітка. Я називаю цей метод «бабусиним». Забиваю колготи / сітку часником і вішаю якомога вище. Цей метод не займає багато простору, а вентиляція дозволить уникнути появи цвілі.

Звичайні мішки. У тому випадку, якщо вологість приміщення, в якому знаходиться часник, вище норми, перед тим як скласти туди часник просочить мішок сольовим розчином. Такий метод теж дозволить уникнути появи цвілі і гниття.

Холодильник. Кращий спосіб для власників квартири. Але в цьому випадку у вас поміститися не особливо багато овочів. Щоб часник не смердів на весь холодильник загорніть його в харчову плівку.

Плетена корзинка. Також хороший і простий варіант для зберігання часнику вдома. Головки овоча висипають в такі кошики і виносять на балкон. При нормальній температурі кімнати часник ви можете не виносити.

Дерев’яні ящики. Непоганий варіант, я ним часто користуюся для зберігання часнику. Для цього я посипаю його лушпинням з цибулі, борошном, золою або просто сіллю. За рахунок цього наші овочі зберігаються досить тривалий час і таких припасів вистачить вам, щоб пережити зиму.

Який би ви варіант не вибрали, ваш часник прекрасно збережеться протягом усієї зими!