Моя мама завжди готує таке тісто в піст. Вареники виходять смакота
Це пісне тісто. Незважаючи на відсутність яєць і молока, якщо ви приготуєте з нього вареники з картоплею, з капустою або ягодами, ні ваші рідні, ні друзі не здогадаються, що це тісто пісне.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Хоча цей рецепт стане в нагоді не тільки тим, хто постить, а й тим, хто просто не хоче навантажувати організм важкою їжею.
В якості пісних начинок підійдуть картопля, капуста, гарбуз, гриби, вишня, чорниця. А також смачні будуть ці вареники і з сиром.
Необхідні продукти:
- 500 г – борошно
- 300 мл – гаряча вода
- 1 ч.л. – сіль
- 2 ст. .л. – соняшникова олія
Як приготувати пісне тісто
Просіяти борошно, а в цей час закип’ятити воду. Зробити поглиблення в середині.
Відміряти 300 мілілітрів кип’ятку і додати в нього чайну ложку солі і олію.
Швидко все перемішати.
Влити кип’яток в борошно, одночасно перемішуючи ложкою.
Дати тісту трохи охолонути і вимісити руками. Посипати стіл борошном.
Викласти тісто на стіл і вимішувати близько 10 хвилин до сухих рук.
Дати тісту півгодини відстоятися перед використанням.
Ось таке пісне красиве тісто для вареників у мене вийшло!
Приємного апетиту!