М’ясний рулет з незвичайною начинкою та смачним гарніром — не рецепт, а просто знахідка
Продовжуємо тему новорічних рецептів. І в якості гарячої страви хочемо запропонувати приготувати ось такий м’ясний рулет/
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Подати його можна з будь-яким гарніром. Але будемо чесними — найсмачніше він поєднується із запеченою картоплею, яка готується разом з рулетом.
Необхідні продукти:
- 2 кілограми свинячої корейки
Для маринаду:
- 80 мілілітрів рослинної олії
- 5 зубчиків часнику
- 1 чайна ложка орегано
- 1 чайна ложка сушеної зелені
- 1 чайна ложка солі
- пів чайної ложки перцю
- 1 чайна ложка паприки
- 1 чайна ложка лимонного соку
- 1 чайна ложка гірчиці
- 1 чайна ложка меду
Для начинки:
- 5 штук великого червоного солодкого перцю
- 150 грамів бекону
- 250 грамів твердого сиру
Для гарніру:
- 7 штук картоплі
- 2 цибулини
- 5 зубчиків часнику
- 3 столові ложки рослинної олії
- 1 столова ложка приправ
Починаємо приготування
- У чашу міксера кладемо часник, орегано, сушену зелень, сіль, перець, паприку, лимонний сік, гірчицю і мед. Все збиваємо до однорідної маси. Перекладаємо соус в миску і відставляємо в сторону.
- М’ясо розрізаємо так, щоб вийшов великий пласт. Кладемо його на дощечку, накриваємо плівкою і відбиваємо молотком.
- Змащуємо м’ясо приготованим маринадом, звертаємо в рулон і перекладаємо на тарілку. Загортаємо його в пакет і прибираємо в холодильник на 1 годину, а краще на добу.
- Солодкий перець розрізаємо на 2 частини, видаляємо насіння і кладемо на деко, шкірою вгору. Зверху змащуємо олією. Відправляємо його в духовку, розігріту до 250 градусів до тих пір, поки шкірка не почорніє.
- Перекладаємо готовий перець в миску, накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин. Знімаємо шкірку і перекладаємо на тарілку.
- Сир натираємо на тертці.
- Розгортаємо пласт маринованого м’яса. З одного краю викладаємо перець, не доходячи до кінця другого краю 2-3 см.
- Зверху викладаємо смужки бекону і присипаємо сиром. М’ясо скручуємо в щільний рулет, перев’язуємо ниткою.
- Картоплю очищаємо і нарізаємо великими шматочками, перекладаємо на деко. Туди ж викладаємо великі шматочки часнику і цибулі. Зверху засипаємо овочі приправою і додаємо рослинну олію, все добре перемішуємо.
- Зверху на овочі викладаємо рулет і змащуємо маринадом, що залишився. Заготівлю накриваємо фольгою і відправляємо в духовку. Запікаємо протягом 1 години при температурі 200 градусів. Через відведений час страву знову ставимо в духовку і запікаємо ще 20 хвилин для додання рум’яної скоринки, перед цим знявши фольгу.
Смачного!