Набери рис в ложку і підпали його. Якщо побачиш це, їсти його не можна ні в якому разі

Терміново викинь рис, якщо побачиш ці ознаки!

Виявляється, в Китаї виготовляють пластиковий рис, який у великих кількостях поставляється за кордон. Рис цей не зовсім синтетичний. В його основі знаходиться картопляний крохмаль, до якого додають пластик, щоб він тримав потрібну форму.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на globalpres.co

З’їсти порцію такого рису рівноцінно тому, що ви з’їли целофановий пакет. Тому перед тим, як їсти рис, бажано його перевірити. Можливо, таке чудо світу вже і у нас виробляють. Ми підготували кілька тестів, які допоможуть вам визначити якість рису.

Тести на перевірку якості рису

Водний тест

Додайте велику столову ложку рису в посуд з холодною водою і активно перемішайте.Якщо рис через деякий час осяде на дно, все в порядку. Якщо зерна будуть плавати на поверхні, будьте обережні!

Вогняний тест

Підпали рис сірником. Несправжній відразу ж загориться і буде пахнути горілою пластмасою!

Тест в ступці

Якщо розтерти кілька зерен в ступці, справжній рис перетвориться в білу муку. З штучного рису вийде злегка жовтувата маса.

Тест на цвіль

Якщо ви хочете знати, чи безпечний ваш готовий рис, помістіть трохи в герметичний контейнер в тепле місце. Через кілька днів на цьому рисі з’явиться цвіль. А ось підроблений рис буде як свіженький.