Надзвичайно смачні квашені помідори

Помідори, приготовані за цим рецептом, виходять як бочкові. І за смаком дуже нагадують ті, які робили наші бабусі. Саме квашені помідори мають якийсь особливий смак і аромат. Вони відмінно підходять в якості закуски не тільки на повсякденний стіл, але і на святковий. А їх смак сильно відрізняється від маринованих.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти (розрахунок продуктів на 1 відро 5 літрів):

  • 2.5 літра води
  • 50 грам солі
  • 25 грам цукру
  • петрушка
  • парасольки кропу
  • помідори
  • листя хрону
  • 1 перець
  • 5 зубчиків часнику
  • 1 столова ложка гірчиці

Помідори відбираємо. Важливо! Потрібно використовувати щільні помідори без тріщин і видимих змін. Ретельно промиваємо і сушимо на рушник.

У відро кладемо петрушку, кріп, хрін і зубчики часнику. Туди ж кладемо трохи гострого перцю і викладаємо помідори.

Зверху викладаємо ще трохи петрушки і закриваємо листям хрону.

У холодну кип’ячену воду додаємо сіль і цукор, перемішуємо. Вливаємо воду у відро, присипаємо зверху гірчицею і щільно закриваємо кришкою. Відправляємо в холодне місце кваситися. Якщо ви хочете їсти помідори не взимку, то залишаєте їх в теплому місці на 5 днів. І через відведений час можна пробувати.