Категорії
Поради

Найсмачніші літні вареники з полуницею

У сезон полуниці просто гріх не приготувати вареники з цією ягодою. Пропонуємо зробити їх на ніжному і пухнастому сирному тісті. Виходять вони смачними, з приємною кислинкою і звичайно ж, з незрівнянним ароматом. Для розбавлення звичайного літнього меню саме те, що треба! Рекомендую всім спробувати.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

Для тіста

  • приблизно 300 гр борошна
  • 100 гр домашнього сиру
  • 1 яйце
  • 3 столові ложки сметани
  • сода на кінчику ножа
  • дрібка солі

Для начинки

  • 200 гр полуниці
  • 2-3 столові ложки цукрового піску

Як приготувати вареники з полуницею

В першу чергу готуємо тісто. Для цього в окрему ємність відправляємо сир, сіль, соду, яйце і сметану.

Тепер частинами додаємо борошно і замішуємо тісто.

В результаті тісто має стати крутим, пластичним і трохи прилипати до рук.

Скачуємо його в товсту ковбаску і розрізаємо на шматочки. Все це робити треба на робочій поверхні, попередньо присипаній борошном.

Потім кожен шматочок потрібно розтягнути в коржі. Товщина їх повинна бути приблизно 2 мм.

По центру розміщуємо нарізану полуницю і присипаємо її цукровим піском.

Тепер з’єднуємо краю, формуючи вареники, і відправляємо відварюватися в підсоленій воді. Чекаємо поки вони спливуть і продовжуємо варити ще пару хвилин.

Після закінчення потрібного часу шумівкою дістаємо вареники, поливаємо розтопленим вершковим маслом або сметаною і подаємо до столу.