Найяскравіший торт на столі: заливаємо ягоди соком і даємо охолонути

На приготування звичайного торта або пирога йде досить багато часу, а результат часто все одно виходить банальним. Ми пропонуємо вчинити інакше і зробити найяскравіший стіл: залляємо ягоди соком і дамо їм як слід охолонути.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Насамперед готуємо основу пирога. Чотири яйця і 75 г цукру збиваємо в піну за допомогою міксера. Додаємо в цю піну 5 мл ванільної есенції, 5 г розпушувача, цедру одного лимона, 100 г борошна і міксером змішуємо це все до однорідності. Отримане тісто викладаємо в застелену пергаментом роз’ємну форму діаметром 26 см і випікаємо пиріг в духовці 25 хвилин при температурі 180 С.

Якраз є час зробити начинку. У каструлі з товстим дном змішуємо 600 г жирної сметани, 160 г сухої суміші для ванільного пудингу, 200 г цукру і півлітра молока. Помішуючи, прогріваємо на середньому вогні, не доводячи до кипіння. Даємо охолонути 10 хвилин.

Охолоджену суміш виливаємо в форму поверх пирога, зверху рівномірно розкладаємо 200 г вишні, з якої витягнули кісточки. Тепер робимо заливку: розводимо в 50 мл холодної води 1 столову ложку кукурудзяного крохмалю. Вишневий сік (300 мл) доводимо до кипіння в кухлику або невеликій каструльці.

Акуратно, тонкою цівкою вливаємо крохмальну рідину в киплячий сік. Безперервно помішувати до тих пір, поки суміш не загусне. Одержаний кисіль рівномірно виливаємо в форму поверх вишні. Ставимо пиріг в холодильник — подавати його до столу можна через три години.

Поєднання крему, тонкого бісквіта і соковитих ягід напевно не залишать байдужими ні сім’ю, ні гостей.