Намазую Золотий абрикос на хліб з маслом! Абрикосовий конфітюр
Немає нічого духмянішого і смачнішого, чим абрикосове варення або джем. Такий десерт вдало поєднується з різними десертами, випічкою, млинцями, морозивом та іншими солодкими стравами.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- абрикоси, 1 кг;
- цукор, 600 г.
Процес приготування
Абрикоси промиваємо і ріжемо на дві частини, кісточки прибираємо і викладаємо в невисоку сковорідку або каструлю в один шар і обсипаємо цукром. Викладаємо другий шар абрикосів і знову обсипаємо цукром.
Порада: цукор беріть на 1 кг абрикосів, але враховуйте, що солодкість фруктів буваємо різною, тому беремо за смаком.
Залишаємо на ніч, щоб з’явився сік.
Варити необхідно на невеликому вогні, після закипання зменшуємо і сильно не перемішуємо шматочки, щоб вони не розпадалися. Пінку прибираємо акуратно. Варимо 5-7 хвилин.
Знімаємо з плити і залишаємо остигати.
Другий раз варимо теж 5 хвилин і втретє також варимо таку ж кількість хвилин.
Розкладаємо конфітюр в стерилізовані банки і закручуємо кришками.
Зберігати таке варення можна в підвалі або в коморі.
За бажанням, можна в джем додати мигдаль або ядра кісточок абрикоса, виходить просто розкішний десерт.