Неймовірно ароматні і прості в приготуванні турецькі коржі на сковороді — “Базлама”

Базлама — це традиційний турецький хліб, який зазвичай подають до чаю. Рум’яні коржі без дріжджів прекрасно їдять гарячими з вершковим маслом або джемом. Як тільки коржики починають остигати, вони осідають, але “кишенька” усередині зберігається. Так що в такий корж можна покласти будь-яку начинку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Коржі на смак виходять прісними, але дуже м’якими і повітряними. Вони довго не черствіють, зберігаючи свою м’якість. Такі коржі стануть прекрасним доповненням до багатьох страв і чудовою альтернативою купівельним хлібобулочним виробам!

Інгредієнти:

  • молоко — 180 мл
  • вода — 180 мл
  • дріжджі сухі — 10 г
  • сіль — 1 ч. л.
  • цукор — 1 ч. л.
  • борошно — 550-600 г
  • рослинна олія — 30 мл

Для змазування коржів:

  • вершкове масло — 100 г
  • зелень за смаком — півпучка.

Приготування:

  1. З’єднуємо теплу воду і молоко, додаємо цукор, сіль і дріжджі. Перемішуємо.
  2. Вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто.
  3. В кінці замісу додаємо рослинну олію.
  4. Ставимо тісто в тепле місце приблизно на годину.
  5. М’яке вершкове масло змішуємо з подрібненою зеленню.
  6. Готове тісто обминаємо і ділимо на 4 частини.
  7. Розкачуємо кожну частину в корж і смажимо на сухій сковорідці під кришкою з двох сторін.
  8. Готові коржі змащуємо пастою (масло+зелень) і складаємо стопкою один на одного.

Смачного!