Неймовірно смачна домашня ковбаса з курячих стегон
Такій ковбасі жодна магазинна не конкурерент. Виходить дуже смачною.
Нам знадобиться:
- Курячі стегенця – 1 кг;
- Часник – 2-3 зубчики;
- Сіль, перець – за смаком;
- Паприка мелена – на смак.
Як бачите набір інгредієнтів найпростіший.
Покроковий рецепт приготування:
З стегенець вирізати кісточки і поставити їх варитись в невеликій каструльці. Води приблизно півлітра або трохи більше.
Куряче філе прокрутити на м’ясорубці або просто нарізати ножем.
До подрібненого м’яса додати сіль за смаком перець та паприку. Ретельно вимішати.
Готовий і остиглий курячий бульйон потрібно додати до м’яса і знову вимішати. З бульйоном краще не переборщувати, його не повинно бути дуже багато.
Після цього потрібно присипати паприкою харчову плівку, розподілити по ній куряче м’ясо.
Акуратно, але щільно згорнути рулет, для спокою перетягнути його мотузкою.
Перекласти рулет у форму для запікання та поставити в духовку на годину, температура 180*С.
У принципі після цього ковбаса готова.
Але я рекомендую звільнити ковбасу від харчової плівки і прибрати в духовку ще на півгодини, щоб ковбаса підрум’янилася зверху.
Також можна просто обсмажити її в сковороді з усіх боків.
Обов’язково приготуйте таку ковбаску на свята.