Неймовірно смачна запіканка з сиру і гарбуза

Така запіканка прикрасить будь-який стіл. А головне готується просто і швидко.

Для гарбузового прошарку:

  • • Гарбуз варений або печений – 500 г;
  • • Яйця – 2 шт. (120 г);
  • • Цедра апельсина – 2 ч.л.;
  • • Сіль – 1 щіпка;
  • • Кукурудзяний крохмаль – 40 г (2 ст.л.);
  • • Підсолоджувач за смаком (якщо цукор 50-60 г, залежно від солодості гарбуза).

Для сирного прошарку:

  • • Сир 5% – 500 г;
  • • Яйця – 2 шт. (120 г);
  • • Кукурудзяний крохмаль – 40 гр. (2 ст.л.);
  • • Сіль – 1 щіпка;
  • • Підсолоджувач за смаком (якщо цукор 70-80 г);
  • • Кефір – 150-200 г (за потребою).

Приготування:

Збиваємо блендером сир з яйцями та сіллю, потім додаємо цукор та крохмаль. Знову збиваємо.

Якщо маса виходить густою, вливаємо в неї кефір і знову збиваємо.

До відвареного гарбуза додаємо цукор, сіль, яйце та кукурудзяний крохмаль. Збиваємо масу блендером до пюреподібної консистенції.

Викладаємо у форму по черзі 2 приготовлені раніше суміші.

Робимо розводи паличкою.

Випікаємо запіканку при 180°С протягом 40 хвилин.

Готову запіканку посипаємо цукровою пудрою і подаємо у теплому вигляді.

Ви тільки подивіться на цей десерт, а в 100 г порції всього 113 калорій!

Смачного!