Незвично і смачно: рецепт приготування бісквітного мандаринового пирога
Зима на дворі не рясніє достатком фруктів? Не страшно. Можна порадувати себе і близьких випічкою, виходячи з того, що є. А в доступності, звичайно ж мандарини.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Вам знадобиться:
- борошно – 250-300 гр,
- розпушувач – 15 гр,
- цукор – 150 гр,
- молоко – 50 мл,
- соняшникова олія – 150 гр,
- курячі яйце – 3 шт,
- ванілін – за смаком,
- мандарини – 6-7 шт
Процес приготування
Розбийте в ємність три яйця, влийте 50 мл молока і 150 гр масла. Візьміть міксер і розмішайте ним до легкого спінювання. Всипте в отриману суміш 150 гр цукру, а також ванілін. Збийте все міксером до однорідної маси.
Потім в борошно, яке ви вже просіяли, додайте розпушувач. Перемішайте все. Не поспішаючи всипте борошно і розпушувач в отриману суміш. Збийте до густоти, але несильно – тісто на міксері має стікати плавно.
Візьміть підготовлені мандарини і очистіть їх від шкірки. Розріжте на половини.
Після дно вашої кондитерської форми викладіть папером і посипте цукром. Мандаринки покладіть зрізами вниз, займаючи всю поверхню. Зверху виливайте тісто, а потім рівняйте його, струшуючи форму.
Пиріг слід випікати в духовці, яку ви розігріли до 180 градусів. Вам знадобиться 40-45 хвилин. По закінченню цього часу, дістаньте пиріг, охолодіть його, накрийте тарілкою і переверніть. Ваша страва готова, смачного!