Ніжна і соковита скумбрія з золотистою скоринкою
Цей рецепт вам обов’язково стане в нагоді, тому що на приготування страви потрібно зовсім небагато часу. Зате рибка виходить найніжнішою, а смак і аромат… Просто бомба! Те, що потрібно на сімейну вечерю або святкове застілля.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування скумбрії потрібні такі продукти:
- звичайно ж скумбрія – 2 середні тушки;
- 100-150 г сметани;
- дві великі цибулини;
- трохи рослинної олії;
- чорний мелений перець і сіль в залежності від вашого смаку.
Як приготувати скумбрію в сметані на подушці з цибулі
У рибки приберіть голову і плавники, витягніть нутрощі, чорну плівку і всі кісточки.
Половинки філе розріжте на кілька порційних шматочків. Перекладіть в глибоку ємність.
Скумбрію посоліть, поперчіть і залийте сметаною. Добре перемішайте.
Цибулини поріжте товстими кільцями і викладіть рівномірним шаром на дно форми, змащену олією. Зверху викладіть шматочки риби, а потім форму щільно накрийте фольгою.
Розігрійте духовку і поставте скумбрію запікатися при 180 ° протягом півгодини.
Коли буде залишатися 10 хвилин до кінця готування, приберіть фольгу, нехай рубка підрум’яниться.
Скумбрія відмінно поєднуватися з картоплею, рисом або овочевим салатом.