Ніжна, шоколадна начинка буде танути в роті, справжня французька випічка.
Пропонуємо Вам рецепт смакоти, яку ви будете пам’ятати ще довго!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пампушок
Вам знадобиться:
- Вода тепла – 1 скл.;
- Молоко тепле – 1 скл.;
- Олія рафінована — 1скл.;
- Яйце куряче – 2 шт.;
- Сіль – 0,5 ч. л.;
- Цукор – 1 ст. л.;
- Борошно пшеничне – 5 скл.;
- Дріжджі – 2 ч. л.
Для начинки:
- Масло вершкове – 150 гр.;
- Паста шоколадна.
Спосіб приготування:
- Візьміть невелику місткість та налийте тепле молоко, теплу воду та дріжджі.
- Відділіть білки від жовтків.
- У суміш з молоком додайте білки, олію, цукор та сіль. Всі інгредієнти ретельно перемішайте.
- Потрохи додавайте борошно та замішуйте тісто.
- Після поділіть його на десять рівних частин.
- Кожну з частин розкатуйте трохи та складіть один на одного, змащуючи кожний шар вершковим маслом.
- Закрийте тісто харчовою плівкою та залишіть на 60 хвилин.
- Після тісто необхідно розкатати у великий, круглий пласт та розділити на 16 частин.
- На кожну частинку покладіть шоколадну начинку з краю та закатайте круасани.
- Деко устеліть пергаментом та викладіть готові рогалики, залишіть їх постояти 30 хвилин.
- Змастивши жовтком випікайте при 180 градусах до утворення золотистої скоринки.
- За бажанням можна прикрасити шоколадним топінгом або цукровою пудрою.
Смачного!