Ніжне жарке з свинини в горщиках: ділюся своїм улюбленим рецептом
Сьогодні хочу показати вам як я готую жарке з свинини з картоплею своїм улюбленим способом в глиняних горщиках. М’ясо приготоване таким способом завжди виходить дуже ніжним, неймовірно соковитим і смачним, а картопля просто тане в роті.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти на 3 горщика:
- М’ясо свинина – 300 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Печериці – 3 шт.
- Соняшникова олія – 50 мл.
- Сіль – 1 чайна ложка.
- Паприка – 1/2 чайної ложки.
- Приправа для м’яса – 1 чайна ложка.
- Приправа для картоплі – 1 чайна ложка.
- Курячий бульйон – 200 мл.
- Сметана – 3 ст ложки.
Покроковий процес приготування:
М’ясо свинини нарізаємо маленькими шматочками і перекладаємо в глибоку ємність. Додаємо картоплю порізану середніми кубиками і дрібно порізану цибулю.
Додаємо подрібнений часник, шампіньйони нарізані великими пластинами, олію, чайну ложку солі, половину чайної ложки паприки і по чайній ложці приправи для м’яса і приправи для картоплі.
Все ретельно перемішуємо, даємо постояти 30-40 хвилин і розкладаємо по горщикам, додаємо в кожен горщик по 70 мл курячого бульйону і по одній ложці сметани.
Горщики накриваємо кришками і відправляємо в розігріту духовку на 70 хвилин при температурі 200 градусів. Потім горщики дістаємо і подаємо до столу.
Спробуйте приготувати, сподіваюся вам сподобається.