Ніжні, м’які а головне домашні пряники

Однозначно домашні пряники набагато смачніші ніж магазинні, а ще не може натішити той факт, що вони швидко готуються.

Візьміть наступні продукти для приготування пряників:

  • Борошно – 4 склянки;
  • Кефір – 350 мл;
  • Цукор – 1,5 склянки;
  • Мед – 1 ст. л .;
  • Сода – 1 ч. Л .;
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Курячі яйця – 2 штучки.

Приступаємо до приготування ніжних і смачних пряників

Розбийте одне яйце відокремивши білок і жовток. Білок залиште для глазурі. Потім розбийте друге яйце, додайте в нього жовток, мед і цукор (відсипте із загального обсягу три столові ложки в окрему ємність). Збийте.

Влийте кефір, соняшникову олію і знову збивайте.

У борошно додайте соду і просійте. Поступово всипте суміш в збиту масу і приступіть до вимішуванню тіста. Воно повинно вийти не сильно щільним.

Приготоване тісто розкачати до товщини один сантиметр. За допомогою спеціальної фігурки або склянки видавіть кружечки.

Деко застеліть пекарним папером і викладіть на нього заготовки. Поставте їх випікатися в попередньо розігріту духовку. Готуйте приблизно 25 хвилин при 180-190 °.

В цей час займіться глазур’ю. В білок, що залишився всипте три столові ложки цукру і збивайте, поки цукор повністю не розійдеться.

Пряники через 25 хвилин змастіть глазур’ю і відправте ще на 10 хвилин готується в духовку.

Не вдається скопіювати.