Ніжний і смачний грибний салат до новорічного столу
Цей салат з грибами вже перевірений і заслужив дуже хороші відгуки. Його з’їдають з великим задоволенням. Пропонуємо і Вам спробувати.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Хоч він і листковий, але для складання навіть форма не потрібна, все робиться настільки просто. У готовому вигляді салат виглядає дуже свіжо і по новорічному.
Отже, беремо:
- грам 400-450 курячого філе;
- 400 грам грибів – свіжих печериць;
- одна цибулина, трохи більше середньої;
- 4 яйця;
- близько 150 грам сиру;
- один свіжий хрусткий огірочок;
- майонез.
Готуємо салат
Відварюємо філе. Ставимо варитися, а в цей час нарізаємо гриби і цибулю, обсмажуємо на сковорідці. Гриби віддадуть рідину, тому смажимо поки вона не випарується, займе це хвилин 20. Як раз м’ясо звариться. Також відварюємо яйця.
Відразу ставимо широку тарілку на яку і зберемо наш салат.
Дрібно ріжемо м’ясо і розсипаємо рівним шаром по формі тарілки. Робимо сіточку майонезу.
Другим шаром викладаємо обсмажені гриби з цибулею і також наносимо майонез.
Тремо сир на крупній тертці і робимо третій шар. На сир наносимо майонез.
А тепер посипаємо тертими яйцями. Заздалегідь терти їх не треба. Тремо на тертці над салатом, рівномірно обсипаючи його з усіх боків. Таким чином виходить пухнастий і ніжний верхній шар.
Прикрашаємо нарізаним “зірочками” огірком і гілочками свіжої зелені. Постоявши в холодильнику півтори-дві години. Салат просочується і стає ще ніжніше і смачніше. Його можна нарізати як торт і красиво викладати на тарілки.
Смачного!