Ніжний і смачний грибний салат до новорічного столу

Цей салат з грибами вже перевірений і заслужив дуже хороші відгуки. Його з’їдають з великим задоволенням. Пропонуємо і Вам спробувати.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Хоч він і листковий, але для складання навіть форма не потрібна, все робиться настільки просто. У готовому вигляді салат виглядає дуже свіжо і по новорічному.

Отже, беремо:

  • грам 400-450 курячого філе;
  • 400 грам грибів – свіжих печериць;
  • одна цибулина, трохи більше середньої;
  • 4 яйця;
  • близько 150 грам сиру;
  • один свіжий хрусткий огірочок;
  • майонез.

Готуємо салат

Відварюємо філе. Ставимо варитися, а в цей час нарізаємо гриби і цибулю, обсмажуємо на сковорідці. Гриби віддадуть рідину, тому смажимо поки вона не випарується, займе це хвилин 20. Як раз м’ясо звариться. Також відварюємо яйця.

Відразу ставимо широку тарілку на яку і зберемо наш салат.

Дрібно ріжемо м’ясо і розсипаємо рівним шаром по формі тарілки. Робимо сіточку майонезу.

Другим шаром викладаємо обсмажені гриби з цибулею і також наносимо майонез.

Тремо сир на крупній тертці і робимо третій шар. На сир наносимо майонез.

А тепер посипаємо тертими яйцями. Заздалегідь терти їх не треба. Тремо на тертці над салатом, рівномірно обсипаючи його з усіх боків. Таким чином виходить пухнастий і ніжний верхній шар.

Прикрашаємо нарізаним “зірочками” огірком і гілочками свіжої зелені. Постоявши в холодильнику півтори-дві години. Салат просочується і стає ще ніжніше і смачніше. Його можна нарізати як торт і красиво викладати на тарілки.

Смачного!