Ніжний “Медовий торт” з вареним згущеним молоком. Простий рецепт торта
Пропоную вам приготувати “Медовий торт” з кремом з вареного згущеного молока. Цей тортик ідеально підійде для сімейного чаювання. Приготувати його дуже просто, не потрібно довго чекати поки торт просочиться, так як коржі виходять ніжними і крем швидко їх просочує. А якщо торт прикрасити то і на святковому столі він знайде місце.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
Бісквіт:
- Яйця – 5 шт
- Борошно – 160 г
- Цукор – 120 г
- Мед – 60 г
- Сіль – дрібка
- Ванілін – за смаком
Крем:
- Варене згущене молоко – 350 г
- Сметана – 200 г
Як приготувати Медовий торт
Як бачите інгредієнтів нам знадобиться зовсім небагато, підготовлюємо їх і приступаємо до приготування смачного бісквітного торта.
Приготуємо для початку бісквіт. У глибоку миску відправляємо 5 яєць, дрібку солі, 120 г цукру, 60 г меду і ванілін за смаком. Збиваємо все міксером 5-7 хвилин. Маса повинна стати щільною, збільшитися в об’ємі і посвітліти. Збивати не менше 5 хвилин, це важливо, щоб бісквіт вийшов повітряним.
Частинами просіюємо 160 г борошна і акуратно лопаткою знизу вгору перемішуємо. Довго не мішаємо, щоб не втратити легкість бісквіта, просто з’єднуємо до однорідності.
Виливаємо тісто в форму для запікання 20-22 см. Ставимо запікатися обов’язково в розігріту духовку до 180 С на 30 хвилин.
Готовий корж виходить рівним, ніжним, пишним. Бісквіт остуджуємо і розрізаємо на 3 коржа.
Крем дуже простий. Збиваємо міксером 200 г сметани (найжирнішої) і 350 г вареного згущеного молока. Крем виходить досить рідкий. Якщо хочете крем густий, то заздалегідь відважуємо сметану або шукайте 30%.
Коли все готово збираємо торт, зручно це робити в кондитерському кільці. На дно викладаємо корж, потім крем, корж, крем і тд. Щоб торт був більш рівним на низ я укладаю корж з верхньої частини бісквіта. А верхній шар – це нижня частина бісквіта, він рівніший.
Верхній корж я теж намазала кремом і посипала тертим шоколадом. Крему на обмазку торта не вистачило, ви можете за бажанням збільшити кількість крему. Я готувала для сімейного чаювання, так що зовнішній вигляд нас влаштував. На смак це не вплинуло. Зібраний торт прибираємо в холодильник на 4-5 годин.
Так як медовий бісквіт дуже ніжний і повітряний, а крем рідкуватий, торт дуже швидко просочився. Смачного!