Ніжний медовий торт зі смачним кремом

Медовик з просоченими коржами і з вершково-сметанним кремом користується великою популярністю серед моїх знайомих.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Торт виходить дуже ніжним і смачним, прямо тане в роті. Ця випічка неодмінно сподобається Вам і Вашим близьким, раджу спробувати приготувати.

Кількість продуктів розраховано для торта з шістьма коржами, діаметром 18 см.

Складові

Для коржів:

  • Борошно пшеничне — 230 г
  • Мед — 50 г
  • Масло вершкове — 50 г
  • Цукор — 100 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Сода — 1 ч. ложка

Для крему:

  • Цукрова пудра — 100 г
  • Вершки 30% — 200 г
  • Сметана 20% — 450 г

Рецепт приготування

Спочатку приготуємо тісто. Вершкове масло і мед кладемо в миску і ставимо на водяну баню.

Постійно помішуючи, нагріваємо масу, поки вона повністю не розтопиться.

Далі, додаємо соду і, помішуючи, доводимо масу до карамельного кольору. На цю процедуру знадобиться 10 хвилин.

Знімаємо з водяної бані миску і залишаємо остигати. В іншу миску вбиваємо яйце і додаємо цукор.

Збиваємо яйце з цукром, до пишності.

Яєчну суміш, частинами, додаємо в остиглу медову масу.

Перемішуємо все, до однорідного стану.

За два-три прийоми додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.

Тісто має вийти липким. Накриваємо миску з тістом і залишаємо «відпочити» 10 хвилин.

Присипаємо стіл борошном і перекладаємо туди тісто.

З тіста формуємо «ковбасу» і поділяємо на шість рівних частин.

Кожну частину, за допомогою качалки, розкачуємо на пергаментному папері.

При необхідності, під час розкатування, злегка присипаємо борошном.

Розкатані прошарки повинні получитися діаметром трохи більше 18 см.

На деко перекладаємо два коржа на пергаменті. Проколюємо в декількох місцях виделкою.

Ставимо в розігріту до 180 ° C духовку і випікаємо 5-6 хвилин, до коричневого кольору. Таким методом, випікаємо всі коржі.

Гарячі коржі, за допомогою трафарету (кільця або кришки, тарілки), рівно підрізаємо.

Я використовувала кільце роз’ємне від форми для випічки, діаметром 18 см.

Збираємо обрізки, вони необхідні для обсипання торта.

Тепер, приготуємо крем. Спочатку потрібно обважити сметану, щоб з неї стекла сироватка.

Для цього, сито накриваємо марлею, складеною в кілька шарів.

Сито з марлею ставимо на миску і кладемо сметану на марлю.

Ставимо в холодильник і залишаємо стікатися сироватці.

Порада: сметану обвесьте заздалегідь, до приготування тіста.

У сметану додаємо цукрову пудру і збиваємо до пишності (4-5 хвилин).

Холодні вершки збиваємо міксером до стійкої маси.

Порада: за 30 хвилин до збивання, покладіть вершки в морозильник.

До зметаної маси, акуратно додаємо збиті вершки і перемішуємо. Крем виходить дуже повітряним і смачним.

Збираємо торт. На тарілку кладемо ложку крему і викладаємо на нього перший корж.

Корж змащуємо кремом. Викладаємо на крем наступний корж.

Таким чином, збираємо весь торт. Кремом вирівнюємо боки і верх торта.

Обрізки коржів подрібнюємо в дрібну крихту.

Обсипаємо боки і верх торта крихтою.

Ставимо торт в холодильник для просочення. Я залишаю на ніч.

Все, наш медовий торт готовий, можна подати до столу. Всім смачного!