Ну Дуже Смачно! Рис з овочами на зиму
Всім привіт, друзі! Пропоную Вашій увазі заготівлю на зиму – овочі з рисом. Овочі з рисом на зиму прекрасна страва, коли немає часу на підготовку. Рис з овочами без стерилізації готується просто, але обов’язково сподобається Вам і Вашим близьким Подаю в якості закуски, гарніру. Можна взяти з собою в якості обіду або на природу.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Інгредієнти
- цибуля ріпчаста – 3 шт.
- морква – 3 шт.
- перець болгарський (я використовую червоний) – 5 шт.
- помідор – 2 кг
- олія соняшникова – 300 мл.
- рис – 100 гр.
- сіль (з гіркою) – 1 ст.л.
- цукор (з гіркою) – 1 ст.л.
- кислота лимонна (1/2 ч.л.)
Покроковий рецепт приготування
1. Нарізаємо цибулю кубиками. Моркву і перець нарізаємо соломкою.
Помідори нарізаємо часточками на 6-8- частин, в залежності від розміру.
2. У казан вливаємо олію, даємо нагрітися. Обсмажуємо цибулю до напівпрозорості, додаємо моркву. Обсмажуємо до золотистого.
3. Додаємо перець, перемішуємо і додаємо помідори, сіль і цукор. Перемішуємо і даємо закипіти.
4. Зверху на киплячу овочеву масу всипаємо промитий рис.
Зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і варимо 45 хвилин.
5. Через 45 хвилин додаємо 1/2 ч. л. лимонної кислоти.
Перемішуємо і даємо прокипіти 2 хвилини.
До верху заповнюємо гарячі простерилізовані банки і закатуємо гарячими простерилізованими кришками.
Перевертаємо кришками вниз банки, вкутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
6. Подаю в якості закуски, гарніру. Можна взяти з собою в якості обіду або на природу. Смачного!