Ну Дуже Смачно! Рис з овочами на зиму

Всім привіт, друзі! Пропоную Вашій увазі заготівлю на зиму – овочі з рисом. Овочі з рисом на зиму прекрасна страва, коли немає часу на підготовку. Рис з овочами без стерилізації готується просто, але обов’язково сподобається Вам і Вашим близьким Подаю в якості закуски, гарніру. Можна взяти з собою в якості обіду або на природу.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Інгредієнти

  • цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • морква – 3 шт.
  • перець болгарський (я використовую червоний) – 5 шт.
  • помідор – 2 кг
  • олія соняшникова – 300 мл.
  • рис – 100 гр.
  • сіль (з гіркою) – 1 ст.л.
  • цукор (з гіркою) – 1 ст.л.
  • кислота лимонна (1/2 ч.л.)

Покроковий рецепт приготування

1. Нарізаємо цибулю кубиками. Моркву і перець нарізаємо соломкою.

Помідори нарізаємо часточками на 6-8- частин, в залежності від розміру.

2. У казан вливаємо олію, даємо нагрітися. Обсмажуємо цибулю до напівпрозорості, додаємо моркву. Обсмажуємо до золотистого.

3. Додаємо перець, перемішуємо і додаємо помідори, сіль і цукор. Перемішуємо і даємо закипіти.

4. Зверху на киплячу овочеву масу всипаємо промитий рис.

Зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і варимо 45 хвилин.

5. Через 45 хвилин додаємо 1/2 ч. л. лимонної кислоти.

Перемішуємо і даємо прокипіти 2 хвилини.

До верху заповнюємо гарячі простерилізовані банки і закатуємо гарячими простерилізованими кришками.

Перевертаємо кришками вниз банки, вкутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

6. Подаю в якості закуски, гарніру. Можна взяти з собою в якості обіду або на природу. Смачного!