Огірки мариную тільки так! Сестра навчила, виходять хрусткими, солодкими з гірчицею
Цей рецепт мені дала сестра, я спробувала і інших рецептів поки не хочеться пробувати.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Інгредієнти розраховані з витрати на банку 1,5 літра:
- огірки (скільки увійде в банку);
- хрону, вишні, чорної смородини (листи);
- кропу (парасольки);
- чорного перцю горошком – 10 штук;
- гірчиці (насіння) – 1 ч. ложка;
- часнику – 3 зуб .;
- оцту 70% – 1 ложка чайна;
- солі – 1 ст. ложка;
- цукру – 3 ст. ложки (з гіркою).
Огірочки ретельно вимити, залити водою, дати їм там поплавати 3 години, можна залишити на ніч.
Банки беремо вимиті содою або миючим засобом. Спочатку закидаємо в неї перчик, листя хрону і вишні. Смородинові листя і парасольку кропу також розкладаємо по дну банки. Не забудьте про часник.
Тепер займемося трамбуванням огірків. Киплячою водою заливаємо огірки, закриваємо кришкою. Таку процедуру необхідно виконати 2 рази. Кип’ятити воду для заливки необхідно нову, не використовувати від попередньої заливки.
Воду зливаємо, а огірки в банці посипаємо гірчицею, цукром, сіллю (без гірки), доливаємо оцтову есенцію.
Киплячою водою залийте огірки до країв банки. Ключем закатати всі банки.
Переверніть їх і забезпечте тепловий режим. Через 2 дні можна переносити огірки в підвал.
Нехай у вас получаться так само смачно, як і у мене!