Оригінальна паска – «Великодній вінок»
Пропоную рецепт для тих, хто любить щось оригінальне і незвичайне.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандарника
Необхідні продукти:
Тісто:
- Молоко – 150 г
- Цукор-пісок – 50 г
- Сіль – 5 г
- Дріжджі пресовані – 12 г (сухі 4 г)
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 30 г
- Борошно – 310 г
Начинка:
- Горіх грецький – 250 г
- Молоко – 60 г
- Цукор – 75 г
- Масло вершкове – 60 г
- Яйце – 1/2 шт
- Какао – 5 г (1 ч.л.)
- Кориця – 1,5 г (1/2 ч.л.)
Покроковий процес приготування:
Розчинити дріжджі в теплому молоці.
Змішати борошно, сіль, цукор, яйце і молоко з дріжджами.
В останню чергу додати м’яке вершкове масло.
Залишити на 2 години для підходу.
За цей час зробити одне обминання.
Подрібнені горіхи змішати з цукром і корицею.
Закип’ятити молоко з маслом і влити в горіхи.
Туди ж додати половину злегка збитого яйця.
Розкачати тісто до товщини 1-2 мм.
Викласти начинку і згорнути рулет.
Покласти у форму для кексу.
Почекати, поки збільшиться в об’ємі в два рази.
Випікати при 170 ° С градусах 30-40 хвилин.
Покрийте помадкою або глазур’ю і декоруйте на свій смак.