Оригінальна паска – «Великодній вінок»

Пропоную рецепт для тих, хто любить щось оригінальне і незвичайне.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандарника

Необхідні продукти:

Тісто:

  • Молоко – 150 г
  • Цукор-пісок – 50 г
  • Сіль – 5 г
  • Дріжджі пресовані – 12 г (сухі 4 г)
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 30 г
  • Борошно – 310 г

Начинка:

  • Горіх грецький – 250 г
  • Молоко – 60 г
  • Цукор – 75 г
  • Масло вершкове – 60 г
  • Яйце – 1/2 шт
  • Какао – 5 г (1 ч.л.)
  • Кориця – 1,5 г (1/2 ч.л.)

Покроковий процес приготування:

Розчинити дріжджі в теплому молоці.

Змішати борошно, сіль, цукор, яйце і молоко з дріжджами.

В останню чергу додати м’яке вершкове масло.

Залишити на 2 години для підходу.

За цей час зробити одне обминання.

Подрібнені горіхи змішати з цукром і корицею.

Закип’ятити молоко з маслом і влити в горіхи.

Туди ж додати половину злегка збитого яйця.

Розкачати тісто до товщини 1-2 мм.

Викласти начинку і згорнути рулет.

Оригінальна паска - «Великодній вінок»

Покласти у форму для кексу.

Оригінальна паска - «Великодній вінок»

Почекати, поки збільшиться в об’ємі в два рази.

Випікати при 170 ° С градусах 30-40 хвилин.

Оригінальна паска - «Великодній вінок»

Покрийте помадкою або глазур’ю і декоруйте на свій смак.