Оригінальний огірковий салат – свіжість для літнього обіду або вечері

Легкі, свіжі страви в літню спеку особливо актуальні. У сезон овочів впоратися з таким завданням легко, особливо, коли є огірки. Смачний огірковий салат виходить оригінальним і пікантним. Його можна подавати як закуску або гарнір – до м’яса, птиці, риби. Якщо ви любите бургери або хот-доги і робите їх самі – цей спосіб приготування огірочків теж прийдеться до речі.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти:

  • огірки – 1 кг;
  • цибуля – 110 гр;
  • оцет шестипроцентний – 120 мл;
  • кип’яток – 120 мл;
  • кріп в сушеному вигляді – 1 ст л;
  • сіль – 2 ч л.

Покроковий процес приготування:

Огірки очищаємо від шкірки, ріжемо навпіл уздовж. Видаляємо насіння за допомогою чайної ложки.

Цибулю і огірки ріжемо напів кільцями. З’єднуємо цибулю з огірками.

У ємності з’єднуємо оцет із сіллю і цукром, додаємо кріп, кип’яток. Все вимішуємо, щоб цукор і сіль розчинилися повністю.

Розсіл вливаємо в гарячому вигляді до овочів, вимішуємо. Даємо охолонути повністю.

Прибираємо в холод на пару годин. Такий салат відмінно зберігається в холодильнику.

Можна подавати як гарнір, закуску. Можна використовувати в салатах і при приготуванні страв, де потрібні мариновані огірочки.

Не вдається скопіювати.