Ось-ось вже довгожданний яблучний сезон і я знову буду квасити яблучка в банках за бабусиним рецептом. Яка ж смакота ці Мочені яблука!
Ось-ось вже довгожданний яблучний сезон і я знову буду квасити яблучка в банках за бабусиним рецептом. Яка ж смакота ці Мочені яблука! Це наш улюблений зимовий смаколик, а хто спробує з гостей – завжди просять рецепт. Ось він!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мережа Новин
Мочені яблука, рецепт в банках: просто, смачно і доступно!
Мочені яблука – універсальна смачна заготівля. Вони стануть освіжаючим соковитим десертом взимку і прекрасно відтіняють смак м’ясних страв оригінальної кислинкою. Існує безліч рецептів мочених яблук в банках, в бочках, в відрі, каструлі. Зручніше за все, звичайно, і в плані зберігання і вживання, закочувати яблучка в банки. Так ви не будете переживати про можливе перекисання, підборі оптимального місця зберігання і підходящої тари. Це рецепт ще моєї бабусі.
Мочені яблука «Ароматні»
Знадобиться:
- 5 л води;
- яблука;
- 200 г цукру;
- 1 ст. л. солі;
- листя чорної смородини і вишні.
Для цієї заготовки рекомендується брати кисло-солодкі яблука середнього розміру, бажано зірвані, які не биті і не зіпсовані.
Якщо зібралися мочити яблука глибокої осені, то краще заздалегідь потурбуватися про листя вишні і смородини (їх можна нарвати заздалегідь, висушити або заморозити).
На дно стерилізованої банки укладаємо листочки, потім щільно утрамбовують яблука, не забуваючи по ходу додавати листочки.
Заливаємо приготованим сиропом з води, цукру і солі. Частину сиропу, що залишилася після заливання, не поспішаємо виливати, ставимо її в холодильник.
Банку ж з яблуками накриваємо марлею і залишаємо бродити при кімнатній температурі.
Стежимо за появою піни. Коли вона почне з’являтися, знімаємо акуратно дерев’яною ложкою і при необхідності доливаємо розсіл.
Як тільки піна трохи осяде, виносимо яблука на холод, закривши капроновою кришкою. Через місяць вже можна знімати пробу, а через два вони стануть остаточно заквашеними.