Баклажани смажені як гриби – покроковий рецепт

Така закуска, як смажені баклажани, дуже схожа на смажені грибочки, тому як гарнір, можна подавати картопляне пюре, салати зі свіжих овочів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт;
  • цибуля – 2 шт;
  • яйця – 2 шт;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль, перець, спеції;
  • олія соняшникова.

Процес приготування

Баклажани ріжемо кубиком.

Порада: якщо ваші баклажани гірчать, тоді ріжемо кубиком, заливаємо солоною водою і залишаємо на 10 хвилин, воду зливаємо, баклажани просушуємо паперовими рушниками.

Збиваємо віночком яйця, заливаємо баклажани і перемішуємо, щоб всі шматочки покрилися яєчною масою.

Солимо до смаку, перчимо, накриваємо ємність кришкою і ставимо в холодильник на 40 хвилин.

Цибулю ріжемо кубиком, обсмажуємо до напівготовності на олії і всипаємо баклажани, перемішуємо.

Накриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні до готовності баклажан.

За кілька хвилин до закінчення готування, додаємо різні спеції за смаком, подрібнений часник, гострий перчик, нарізану зелень.