Ось всі хитрощі квашеної капусти від сусідки
Квашена капуста – особлива страва. Її можна їсти, як салат, використовувати, як начинку для пиріжків, щів і смаженої картоплі.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- капуста, 2 кг;
- морква, 1 шт;
- вода, 1 л;
- цукор, 1 ст.л;
- сіль, 2 ст.л.
Процес приготування
Я взяла капусту і у мене вийшло 2,4 кг. На цей обсяг я беру 4 моркви, але ви беріть на свій смак. Також зазначу, що 1 л води йде на 2 кг капусти. Тому робіть правильні розрахунки всіх компонентів для закваски капусти.
Капусту шаткуємо, моркву тремо на грубій терці.
Для маринаду змішуємо воду з сіллю і цукром в пропорції 1 до 2. Маринад на 1 л води сіль -2 ложки і цукор – 1 ложка.
Змішуємо капусту з морквою і укладаємо в ємність, ущільнюємо і заливаємо маринадом, ще раз ущільнюємо і ставимо зверху гніт. Накриваємо.
Залишаємо на 3 доби при кімнатній температурі.
Виймаємо капусту і залишаємо на ніч, щоб вийшла гіркота.
Розкладаємо щільно по банкам, ущільнюємо так, щоб капусту покрив маринад. Накриваємо кришками і ставимо в підвал.
Така капуста стоїть до пізньої весни, відмінно підходить для тушкування, борщів.
Соковита, ніжна, ароматна і солона капуста з давніх часів була улюбленою закускою на Русі. Не втратила вона актуальності і сьогодні. Тому готуйте на здоров’я.