Оселедець з’їдається і маринад випивається. Шкода, що багато хто і не чули про такий рецепт
Я знаю, що багато хто не розуміє смак оселедця в томатному соусі. Але цей рецепт, вам точно сподобається – рибка виходить дуже м’якою, ароматною, з пікантними нотками, вона відмінно підходить в якості закуски і доповнення до різних гарнірів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- оселедець, 2 шт;
- цибуля, 1 шт;
- кетчуп, 400 г;
- вода, 2 \ 3 склянки;
- олія, 4 ст.л;
- оцет яблучний, 2 ст.л;
- сіль, 1.5 ч.л;
- цукор, ь1 ч.л;
- перець горошком і запашний по 5 шт;
- лавровий лист, 2 шт.
Процес приготування
Рибу очищаємо від нутрощів, видаляємо плавники і голову, промиваємо під холодною водою і просушують серветками.
Ріжемо оселедець порційними шматочками.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.
Воду змішуємо з сіллю і цукром, кетчупом, лавровим листом і перцем.
Доводимо маринад до кипіння, вливаємо оцет, варимо хвилину і охолоджуємо.
Укладаємо в ємність шарами рибу і цибулю.
Заливаємо маринадом і накриваємо кришкою.
Ставимо в холодильник на ніч.
Така закуска відмінно підходить під варену і запечену картоплю, до смаженої вона також прекрасно підходить.