Особливий посол скумбрії. Від такої рибки не відмовиться ніхто!

Приготуйте скумбрію за цим рецептом гостям і вони будуть в захваті.

Маринад для 2 великих скумбрій:

  • 4 ст. л. чорного чаю (крупнолистовий);
  • 4 ст. л. солі;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 1 літр окропу.

У банку насипте чай, сіль і цукор. Залийте літром окропу.

Коли маринад охолоне, залийте їм, разом із заваркою, очищену від голови і нутрощів рибу.

Поставте який-небудь обважнювач, наприклад, тарілку. Накрийте кришкою або зав’яжіть в пакет і поставте в холодильник на 4 доби.

Через 4 доби дістаньте скумбрію з розсолу. Вона матиме приємний золотистий колір і приголомшливий аромат. Видаліть зайву вологу серветками.

Поріжте на шматочки і подавайте з відвареною картоплею і зеленню — це неймовірно смачно! Посол виходить ідеальний — спробуйте самі, і наступного разу будете готувати удвічі більше!

Смачного!