Особливий рецепт консервації грибів

У консервації грибів важливо зробити правильний маринад, адже саме він і буде надавати правильний аромат грибам.

Інгредієнти:

  • Вода 1 л.;
  • Цукор 2 ст. л.;
  • Сіль 4 ч. л.;
  • Лавровий лист 3 шт.;
  • Запашний перець 6 гор.;
  • Бутони гвоздики 4 шт.;
  • Палички кориці 3 шматки або меленої 0,5 ч. л.;
  • Оцтова 70 % есенція 3 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У киплячу воду додайте всі спеції згідно рецепту, дайте покипіти 3 хвилини, влийте есенцію, зніміть з плити та залиште охолоджуватись.
  2. Візьміть дрібні грибочки, почистьте, якщо великого розміру, то краще розріжте на малі частинки, добре промийте в декількох водах, закип’ятіть та злийте воду.
  3. Залийте гриби знову чистою водою, підсоліть, доведіть до кипіння, зніміть піну та варіть на мінімальному вогні до готовності.
  4. Коли гриби осядуть на дно, вийміть їх за допомогою шумівки та покладіть у стерильні банки на 2/3 висоти, залийте їх приготованим заздалегідь маринадом до верху.
  5. Готові гриби накрийте стерильними кришками та закатайте.
  6. Зберігайти таку консервацію краще в холодильнику.

Ось такий особливий маринад для консервації грибів, від якого усі будуть у захваті.