Особливий рецепт консервації грибів
У консервації грибів важливо зробити правильний маринад, адже саме він і буде надавати правильний аромат грибам.
Інгредієнти:
- Вода 1 л.;
- Цукор 2 ст. л.;
- Сіль 4 ч. л.;
- Лавровий лист 3 шт.;
- Запашний перець 6 гор.;
- Бутони гвоздики 4 шт.;
- Палички кориці 3 шматки або меленої 0,5 ч. л.;
- Оцтова 70 % есенція 3 ч. л.
Спосіб приготування:
- У киплячу воду додайте всі спеції згідно рецепту, дайте покипіти 3 хвилини, влийте есенцію, зніміть з плити та залиште охолоджуватись.
- Візьміть дрібні грибочки, почистьте, якщо великого розміру, то краще розріжте на малі частинки, добре промийте в декількох водах, закип’ятіть та злийте воду.
- Залийте гриби знову чистою водою, підсоліть, доведіть до кипіння, зніміть піну та варіть на мінімальному вогні до готовності.
- Коли гриби осядуть на дно, вийміть їх за допомогою шумівки та покладіть у стерильні банки на 2/3 висоти, залийте їх приготованим заздалегідь маринадом до верху.
- Готові гриби накрийте стерильними кришками та закатайте.
- Зберігайти таку консервацію краще в холодильнику.
Ось такий особливий маринад для консервації грибів, від якого усі будуть у захваті.