Особливий рецепт пирога на кефірі з грушами
Сьогодні спечемо до чаю смачний і ароматний грушевий пиріг. Для цього рецепта знадобляться найпростіші продукти і трохи часу
Пекла я його підбираючи інгредієнти шість або сім разів, щоразу змінюючи пропорції кефіру і масла, додаючи різні види фруктів. І нарешті знайшла те, що мені до душі. Розповім і вам.
Для цього пирога ідеально підійдуть трохи кислуваті тверді груші. Я пробувала з м’якими і солодкими – на мій смак дуже солодко.
Я пробувала пекти і з кефіром, і з йогуртом типу грецького. Чим жирніша кисломолочка, тим смачніше вийде.
Необхідні продукти:
- Кефір, ряжанка або йогурт без добавок (краще від 3% і вище) 200 гр.
- Масло 50 гр
- Цукор 100 гр
- Яйця 2 шт
- Екстракт ванілі ½ ч.л.
- Борошно 150 гр
- Розпушувач 1¼ ч.л. без гірки
- Харчова сода – ¼ ч.л. без гірки
- Сіль ¼ ч.л.
- Груші – 4 середні, краще кислі
- Порошок кориці 1 ч.л. (за бажанням)
- Цукрова пудра для сервірування
Як приготувати пиріг з грушами
Змішати все сухе: борошно, сіль, цукор, розпушувач, корицю, соду. Не дивуйтеся наявності одночасно і соди, і розпушувача в рецепті. Це часто зустрічається в сучасній кулінарії. Сода прибирає зайву кислотність в тісті, робить його ніжнішим і м’якшим.
Змішати все рідке: кефір або йогурт, вершкове масло кімнатної температури, яйця, екстракт ванілі. Змішати сухе і рідке.
Груші очищаю від шкірки і насіння. Шкірку в компот. М’якоть половинками укладаю в форму і заливаю тістом.
Випікаю 50 хвилин при 170 ° С до сухої шпажки.
Пиріг виходить повітряний, ніжний, із золотистою скоринкою. Охолоджую його на решітці щоб низ не промокав при охолодженні.
Я пробувала готувати його з солодкою грушею і ревенем. Ось з ними вийшло ідеально – потрібна кислинка. З м’якими сортами яблук теж смачно.
Випічка на кефірі – це завжди просто і бюджетно, тому ідеально підходить на кожен день.