Останнім часом часто готую вечерю з картоплі: трохи фантазії і кожен раз виходить нова страва

Всім привіт. Останнім часом я часто стала готувати вечерю зі звичайної картоплі. Тому що це швидко, ситно, смачно і дешево. А якщо проявити фантазію і готувати різноманітні страви, то цей овоч ніколи не набридне.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Вчора я, наприклад, готувала вечерю з чотирьох картоплин. Вийшло так смачно і незвично, що я не можу не поділиться з вами рецептом.

Необхідні продукти:

  • Картопля – 500 г.
  • Ковбаса – 150 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сир – 50 г.
  • Чорний перець – 0.25 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Соняшникова олія для смаження

Покроковий процес приготування:

Спочатку нам потрібно натерти 500 грам картоплі на грубій терці. Стільки у мене важать 4 картоплини. Натерту картоплю перекладаємо в миску.

Останнім часом часто готую вечерю з картоплі: трохи фантазії і кожен раз виходить нова страва

Потім беремо 150 грам будь-якої ковбаси, яка у вас є і натираємо на тертці. Відправляємо натерту ковбасу до картоплі.

Останнім часом часто готую вечерю з картоплі: трохи фантазії і кожен раз виходить нова страва

Додаємо сюди ж 1/4 чайної ложки чорного меленого перцю і пів чайної ложки солі. Вбиваємо 2 яйця. І після цього всю цю масу ретельно перемішуємо.

Тепер нам потрібна зелень. Я наріжу петрушку, а ви можете покласти будь-яку зелень, яка вам подобається. Відправляємо її до решти інгредієнтів.

Тепер нам потрібен невеликий шматочок сиру. Я натру на тертці 50 грам. Ви можете взяти будь-яку кількість сиру за вашим бажанням. Сир відправляємо в миску до нашої картопляно-ковбасної маси.

Туди ж відправляємо 2 столові ложки борошна. Перемішуємо. Тісто готове, справа залишилася за малим.

Останнім часом часто готую вечерю з картоплі: трохи фантазії і кожен раз виходить нова страва

У сковорідку наливаємо соняшникову олію. Розігріваємо. Викладаємо картопляну масу на сковорідку ложкою і формуємо фігуру за бажанням. Я буду робити великі прямокутники з двох столових ложок картопляної маси. На одну сковорідку у мене вміщається по 2 прямокутника. Смажимо по 4-5 хвилин з кожного боку майже на мінімальному вогні.

Останнім часом часто готую вечерю з картоплі: трохи фантазії і кожен раз виходить нова страва
Останнім часом часто готую вечерю з картоплі: трохи фантазії і кожен раз виходить нова страва

Таким чином підсмажуємо всю картоплю і перекладаємо прямокутники на тарілку. У мене вийшло 10 штук.

На мій погляд, ці картопляні коржі навіть смачніше, ніж смажена картопля або картопля фрі. Вони красиві, рум’яні з яскравим ковбасним смаком. Як варіант їх можна подати з хлібом і молоком.

Не вдається скопіювати.