Паштет з курячої печінки готую раз в тиждень. Виходить смачніше магазинного
Судячи з відгуків, деякі господині при можливості відмовляються від покупної продукції. До їх числа належу і я. На сніданок готую смачні бутерброди з курячим паштетом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Склад
Для його приготування використовую такі продукти:
- Курячу печінку. Її досить буде одного кілограма.
- Ріпчасту цибулю (250 г).
- Морква (200 г).
- Мелений мускатний горіх і чорний перець у вигляді порошку (за смаком).
- Сіль. Її вистачить половини маленької ложки.
- Соняшникову олію (100 мл) і вершкове (180 г).
Алгоритм дій
В першу чергу я готую овочі. Ріпчасту цибулю і моркву визначаю на обробну дошку і дрібно нарізаю. Цю продукцію потім пересипаю в сковорідку, додаю масло і обсмажую, щоб овочі стали м’якшими.
Далі ці продукти за допомогою лопатки знімаю до стінок сковорідки, а в центрі маю курячу печінку. Зверху на неї виливаю рослинне масло, перемішую з овочами, і смажу протягом дванадцяти хвилин.
Після продуктову масу перекладаю в окрему миску і відставляю її, щоб заготовка охолола. Далі її обробляю за допомогою м’ясорубки. Рідина, яка залишилася після обсмажування печінки, вливаю в миску і збагачую меленим чорним перцем і мускатним горіхом.
Тепер спробуйте на смак. Може доведеться додати трохи солі і спецій. В останню чергу паштет заправляю маслом і надаю однорідність за допомогою блендера.