Печериці по-корейськи. Люблю такі закуски: підходить до святкового столу і просто до вечері
Грибочки, мариновані за цим рецептом, виходять просто розкішними. Така закуска готується швидко, відмінно підходить до святкового столу і просто до вечері.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- печериці та гливи по 400 г;
- коріандр, 1 ст.л;
- кунжут обсмажений;
- олія соняшникова;
- цибуля, 1 шт;
- солодкий перець, половина;
- часник, 5 зубчиків;
- соус рибний, 2 ст.л;
- цукор, 0.5 ч.л;
- оцет 9%, 1 ст.л;
- спеції, зелень, гострий перець.
Процес приготування печериць по-корейськи
Печериці краще брати дрібні або середні, але їх доведеться розрізати на шматочки.
Кунжут обсмажуємо на сухій сковороді.
Цибулю і солодкий перець ріжемо невеликими шматочками.
Гриби кладемо в каструлю і заливаємо водою, доводимо до кипіння. Варимо пару хвилин і викладаємо в сито, щоб вони стекли.
Цибулю обсмажуємо на олії, потім викладаємо і доводимо солодкий перець до м’якості.
Вливаємо рибний соус в овочі. Можна не використовувати його, замінити сіллю або соєвим соусом.
Вливаємо оцет, всипаємо коріандр. Часник дрібно нарізаємо.
Гриби змішуємо з овочами, додаємо кунжут, гострий перець шматочками або сухий, часник і паприку.
Зверху вливаємо розжарену олію і перемішуємо масу.
Дрібно січемо петрушку або кинзу, додаємо в масу, перемішуємо.
Накриваємо ємність кришкою і залишаємо маринуватися на ніч.
Закуска виходить дуже смачною і ароматною, яку багато хто так люблять купувати в ресторанах корейської кухні.