Печиво на кефірі: готується просто, з’їдається швидко

Дуже смачне, ніжне домашнє печиво на кефірі з цукром. Готується дуже швидко і просто. Така випічка стане відмінним доповненням до будь-якого чаювання. Приготуйте обов’язково!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Продукти

Вихід – 16-18 шт

  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Кефір – 150 мл.
  • Цукор – 3 ст.л. + 3 ст.л. (присипка)
  • Соняшникова олія – 80 мл.
  • Сіль – дрібка.
  • Борошно – 400 гр (+ -)
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Як приготувати цукрове печиво на кефірі

У невелику миску розбиваємо одне яйце, додаємо цукор, сіль, олію і кефір.

Все дуже добре перемішуємо вінчиком.

В отриману суміш порційно додаємо просіяне борошно і розпушувач.

Все добре перемішуємо і починаємо замішувати тісто.

Сильно не забивайте тісто борошном, воно повинно вийти м’яким і еластичним.

Робочу поверхню злегка присипаємо борошном і викладаємо наше тісто.

Добре з усіх боків обминаємо тісто. Довго вимішувати тісто не потрібно.

Тепер ділимо тісто на 16-18 невеликих рівних шматочка.

З кожного шматочка формуємо печиво круглої форми. Простіше кажучи робимо звичайні кульки.

У невелику тарілочку насипаємо трохи цукру.

Кожну кульку верхівку вмочаємо в цукор і викладаємо на деко застелене пергаментним папером на невеликій відстані один від одного.

Кожну кульку злегка придавлюємо пальцями і зверху робимо маленьким стаканчиком невеликі візерунки півмісяці.

Можна зробити будь-які візерунки на ваш смак або зовсім обійтися без них. Смак печива від цього все одно не зміниться.

У розігріту до 180 градусів духовку ставимо деко і випікаємо приблизно 25-30 хвилин.

Цукрове печиво готове. Смачного!