Печиво Савоярді або Дамські пальчики всього з трьох інгредієнтів
Дуже легке і просте в приготуванні бісквітне печиво Савоярді. Таке печиво використовується як для приготування знаменитого десерту Тірамісу, так і просто для звичайного чаювання в сімейному колі. Також його можна їсти просто з молоком або подавати його до кави. Спробуйте приготувати!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Продукти:
- Яйця (середні) – 2 шт
- Цукор – 60 гр
- Борошно – 70 гр.
- Дрібка солі
- Ваніль
Як приготувати печиво Савоярді
Готується все дуже швидко, тому духовку можна відразу включати, розігрівається на 170 – 180 градусів.
Тісто замішується дуже просто.
Важливо пам’ятати всього лише 2 правила: яйця повинні бути кімнатної температури, а чаша де будуть збиватися білки, має бути повністю сухою і чистою без залишків води і жиру.
До білків додаємо дрібку солі і збиваємо одну хвилину. Віночки також повинні бути повністю сухими і чистими.
Коли з’явилася легка піна, додаємо 1 чайну ложку ванільного цукру або дрібку ваніліну для аромату. Продовжуємо збивати.
Поступово додаємо цукор і збиваємо білки до щільних піків. Коли ви побачите що на поверхні вже починає залишатися малюнок, можете піднімати віночок і перевіряти. При перевертанні миски нічого з неї випливати і випадати не повинно.
Тепер додаємо по одному жовтку і перемішуємо, буквально по 5 секунд. У підсумку виходить пишна повітряна маса.
У кілька прийомів просіюємо борошно і акуратно перемішуємо вінчиком або лопаткою. Перемішуємо рухами від низу до верху щоб збереглася вся легкість тіста.
Це звичайнісіньке бісквітне тісто, тому розпушувач як правило не додається. Але якщо ви переживаєте або бачите що у вас яйця не настільки добре збиті, тоді можете додати пів чайної ложки розпушувача.
Як тільки борошно вбралося, додаємо наступну частину. Міксер зараз ні в якому разі не можна використовувати, так як яйця моментально осядуть а наше тісто повинно вийти дуже повітряним і пишним. Найзручніше перемішувати віночком, він набагато швидше перемішує борошно ніж лопатка. За бажанням частину борошна (наприклад 10 або 15 г) можна замінити на будь-який крохмаль, щоб печиво вийшло ще більш легким. Якщо використовувати борошно вищого гатунку то воно і так виходить повітряним хрустким і смачним.
Перекладаємо тісто в кондитерський мішок або в звичайний пакетик, робимо зріз. Форма печива може бути абсолютно будь-яка можна зробити кругленькі, можна зробити класичні смужки.
Застеляємо пергаментним папером деко. Якщо у вас є насадка тоді беріть діаметр 1 або 1,5 сантиметра і відсаджуємо на деко смужки близько 10 см. Якщо насадки немає, зрізаємо куточок і також відсаджуємо печиво на деку. Потрібно зберігати невелику відстань між ними щоб добре циркулювало повітря і печиво між собою не склеїлося. І ще майте на увазі, що звичайно ж при випічці воно ще збільшиться.
Зверху густо присипаємо цукровою пудрою або можна звичайним цукром.
Бісквітне тісто не може чекати, тому духовка вже повинна бути добре розігрітою.
Випікаємо в духовці розігрітій до 170 – 180 градусів, орієнтовно 12 хвилин, до злегка рум’яного кольору. Деко ставимо на середній рівень і випікаємо в стандартному режимі верх низ, без конвекції.
Печиво не повинно бути надто рум’яним, воно повинно бути ніжного персикового кольору. Тому як тільки воно почне золотитися, воно готове. Відразу ж дістаємо з духовки. Печиво готове. Смачного!