Подруга розповіла, як готує пюре без єдиної грудочки

Ідеальне картопляне пюре – без грудочок, ніжне, однорідне, помірно густе і повітряне. Але далеко не у всіх блюдо виходить саме таким. А якщо знати і використовувати деякі хитрощі, можна добитися відмінного результату!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Кенгуру

правильне подрібнення

Важливу роль відіграє те, яким способом картопля подрібнюється. Щоб уникнути грудочок, потрібно використовувати міксер, і це – головний секрет. Причому блендер або кухонний комбайн з насадками, забезпеченими ножами, не підійде: такий прилад зробить пюре клейким і тягучим, що нагадує клейстер.

В принципі, інші методи пюрірування теж цілком підійдуть, але вам доведеться повозитися, використовуючи качалку, толкушку, ступку або картопляний прес. Крім того, немає 100% -ї гарантії відсутності грудок.

інші секрети

Є й інші секрети, які допоможуть приготувати ідеальне картопляне пюре без єдиного грудочки.

Правильний сорт. Вибирайте крохмалисту картоплю. Її бульби легко розрізаються, а сира м’якоть має жовтуватий або злегка рожевий відтінок.

Варка. Перед відварюванням очищену картоплю бажано нарізати на шматочки, причому однакових розмірів, щоб вони дійшли до готовності одночасно. Відправляти часточки найкраще в теплу воду: в гарячій верхній шар швидко розвариться, а всередині бульби можуть залишитися сирими. Варіть картоплю до повної готовності, тобто до розм’якшення. Причому вогонь повинен бути невеликим: сильне нагрівання спровокує нерівномірне проварювання.

Сіль. Її рекомендується додавати в воду на самому початку варіння. Сіль зв’язується з крохмалем, що запобігає клейкості готового пюре. Крім того, відразу посолена картопля під час термічної обробки просолюється рівномірно, а смак пюре виходить більш насиченим.

Суха картопля. Після варіння воду з каструлі потрібно повністю злити. А картопля повинна підсохнути протягом пари хвилин, щоб випарувалася зайва волога. Суха картопля розсипчаста, тому подрібнюється швидко і рівномірно, без грудок.

Подрібнення в гарячому вигляді. Картопля повинна бути недавно звареною, а не охололою.

Масло. Воно додається першим в процесі подрібнення, причому НЕ розтоплене, а прохолодне або розм’якшене.

Рідина. Якщо пюре виходить дуже щільною і густою, можна додати рідину: молоко, вершки або воду. Бульйон, що залишився після варіння, не підійде, тому що містить багато крохмалю і псує консистенцію страви. Молоко або вершки треба підігріти, інакше пюре знайде сіруватий або блакитний відтінок.

Урізноманітнити пюре можна за допомогою зелені, обсмаженої цибулі, гірчиці або сиру.