Подруга з ресторану розкрила рецепт соковитих котлет – фарш потрібно маринувати
Котлети мабуть, найпопулярніша страва з фаршу, яку готують господині – швидко, просто, ситно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Головна проблема полягає в тому, що котлети не завжди виходять соковитими, часом – сухі і жорсткі, а значить недостатньо смачними. І проблема зовсім не у виборі м’яса.
Одна з моїх подруг працює в ресторані, і її коронна страва – саме котлети, за якими, в буквальному сенсі, вишиковується черга.
І я вмовила розкрити мені рецепт її соковитих котлет, а тепер хочу поділитися ним з вами.
Секрет в маринаді
Як розповіла мені подруга, фарш потрібно маринувати. Вперше таке чула. А ви? Тепер розповім докладніше.
Найсмачніші котлети виходять з нарізаного м’яса, а не прокрученого на м’ясорубці. Однак м’ясорубка спрощує і прискорює процес в рази.
Готувати котлети найкраще з двох видів м’яса. Один з них повинен бути жирніший – найчастіше це свинина, а другий вид може бути пісним – курка або яловичина.
У готовий фарш потрібно додати спеції – чорний перець обов’язково, решту за бажанням.
А головне, що потрібно пам’ятати, що поки не потрібно фарш солити. Сіль витягує воду, і щоб зберегти соковитість не потрібно додавати сіль.
А в якості маринаду в фарш слід додати сильно охолоджену мінеральну воду, газовану. Вода додається з розрахунку на 1 кг фаршу 100 – 150 мл води.
Потім фарш потрібно ретельно вимішати, а ще краще відбити об стіл, переклавши його в поліетиленовий пакет.
Тепер потрібно прибрати фарш в холодильник на 3 – 5 годин для маринування.
Після закінчення цього часу в фарш потрібно додати подрібнену цибулю і сіль.
А подальше приготування, як зазвичай, обсмажувати котлети в невеликій кількості соняшникової олії до апетитної скориночки з двох сторін. При бажанні – використовувати паніровку.
У підсумку виходять найсмачніші, соковиті, ситні котлети, які подобаються всім без винятку. Смачного!
А як Ви готуєте котлети? Поділіться рецептом в коментарях.