Пиріг на кефірі: дуже швидко, дуже просто, дуже смачно!

Цей рецепт пирога займе гідне місце у вашому повсякденному меню. Черговим він називається тому, що для нього не потрібно складних продуктів, багато часу і сил. Готується він елементарно, рідке тісто просто змішується, начинки варіюються – експериментуйте з задоволенням! Пишний, ніжний пиріг неможливо зіпсувати, навіть якщо з випічкою у вас раніше нічого не виходило.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти:

  • кефір – 1 ст;
  • яйця – 1 шт;
  • соняшникова олія – 1 ст л;
  • розпушувач – 1 ч л;
  • сіль і цукор – по 1 дрібка;
  • борошно – 165 гр;
  • кетчуп – 3 ст л;
  • шинка – 110 гр;
  • гриби (шампіньйони) – 3-4 шт;
  • сир, приправи і зелень – за смаком.

Покроковий процес приготування:

У злегка підігрітий кефір додаємо олію і яйце, збовтуємо.

Просіяне борошно з розпушувачем, в яке додали сіль і цукор, додаємо до кефірної маси. Місимо густе, тягуче тісто.

Можна додати в тісто соду або дріжджі, але тоді кефір потрібно добре підігріти. Дріжджі спочатку розводяться в кефірі, потім процес не відрізняється.

Змащуємо деко, посипаємо борошном, кладемо тісто і рівняємо.

Промащуємо кетчупом (можна замінити томатною пастою).

Ріжемо начинку, її можна замінити на іншу за смаком і розкладаємо рівномірним шаром поверх кетчупу. Відправляємо в розігріту духову шафу при 200 С на 10 хвилин.

Натираємо сир, ріжемо зелень, з’єднуємо їх разом, вимішуємо.

Виймаємо пиріг, присипаємо зеленню і сиром, можна додати будь-які спеції, трави. Відправляємо випікатися ще на 10 хвилин.

Подаємо в гарячому або холодному вигляді на вечерю, обід або сніданок. Це відмінний варіант перекусу на роботі або обіду на свіжому повітрі.

Можна використовувати будь-які види начинки, в тому числі і солодкі. Наприклад, часточки яблук, з’єднані з варенням з сливи або абрикоса.