Повітряні як пух оладки на дріжджах. Розкриваю секретний рецепт
Оладки виходять дуже пишними, повітряними, м’якими. Прекрасно підходять на сніданок або полудень. Можна подавати з варенням, сметаною або джемом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно, 3.5 склянки;
- молоко, 500 мл;
- дріжджі, 1 ч.л;
- яйце, 1 шт;
- сіль дрібка;
- цукор, 2 ч.л;
- соняшникова олія.
Процес приготування
У просіяне борошно всипаємо сіль і цукор, дріжджі, вливаємо тепле молоко.
Добре перемішуємо масу до отримання однорідного і дуже густого тіста. Перемішувати зручніше віночком.
Накриваємо ємність з тістом і ставимо в тепле місце на 1 годину.
Порада: щоб швидше і простіше викладати тісто, столову ложку змочуйте в холодній воді.
Викладаємо тісто на сковорідку в розігріту олію і смажимо оладки з двох сторін до рум’яної скоринки, на невеликому вогні.
Подаю оладки з варенням, сметаною, медом.
Плюс рецепта в тому, що з такої кількості тіста виходить багато оладок, вони навіть на наступний день залишаються м’якими і пишними.