Простий, але дуже смачний торт без випічки. Молочний десерт, яким я дивую гостей: рецепт

Я люблю радувати гостей різноманітними десертами. Для святкового столу я готую простий, але дуже смачний торт без випічки з молочним кремом і глазур’ю. В результаті у мене виходить прекрасне доповнення до чаю. Гості дивуються і не вірять, що ці ласощі можна приготувати без використання духовки. Рецептом торта я поділюся в статті.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Інгредієнти

Для основи торта підготуйте наступні продукти:

  • пісочне печиво з низьким вмістом цукру — пачка (200 г);
  • какао-порошок і м’яке вершкове масло — по 3 столових ложки;
  • цукрова пудра і молоко — по півсклянки.

Щоб приготувати начинку, вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • молоко — 1,5 склянки;
  • згущене молоко — стакан;
  • лимон — половинка;
  • цукрова пудра — півсклянки;
  • манка — 4 столових ложки;
  • вершкове масло м’яке — три чверті склянки;
  • сіль — щіпка.

Для створення глазурі вам буде потрібно:

  • невелика плитка темного шоколаду — 100 г;
  • вершкове масло і молоко — по 3 столових ложки.

Вам також знадобиться кругла роз’ємна формочка.

Робимо начинку

Налите молоко в каструлю. Киньте дрібку солі і доведіть рідину до кипіння. Поступово до давайте манку, поки маса не стане густою. Зніміть каструлю з плити. Вичавіть сік з половинки лимона, а шкірку подрібніть за допомогою терки.

Змішайте лимонний сік і цедру з вершковим маслом. Додайте цю суміш в загальну масу і збийте блендером. Влийте в суміш згущене молоко і ще раз перемішайте. Остудить суміш, перелийте в миску, накрійте харчовою плівкою і відправите в холодильник.

Готуємо основу

Какао-порошок, цукор і вершкове масло покладіть в каструлю. Нагрівайте суміш при помішуванні, поки всі продукти не об’єднаються. Розкришіть печиво за допомогою блендера. Перемішайте крихту з масою з какао, цукру і масла.

Збираємо торт

Візьміть форму для випічки і протріть її маслом. Рівномірно викладіть основу торта на дно формочки. Поверх тесту помістіть начинку з крему. Тепер можна приступати до приготування глазурі. Розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі або на паровій бані.

Перемішайте шоколадну масу з вершковим маслом і молоком. Залийте поверхню торта приготовленої глазур’ю. Надішліть його в холодильник на кілька годин. Смачний десерт готовий! Подавайте його на стіл з чашкою чаю або кави.