Простий і швидкий в приготуванні шоколадний торт
Шоколадний бісквіт, просочений шоколадно-сирним кремом, вам точно сподобається. Тим більше, що готувати його зовсім не складно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 4 шт;
- цукор – 6 ст.л;
- сметана – 3 ст.л;
- соняшникова олія – половина склянки;
- борошно – 9 ст.л;
- какао – 5 ст.л;
- розпушувач – 2.5 ч.л;
- сіль – чверть ч.л.
Для приготування крему візьміть:
- сир м’який або домашній сир – 400 г;
- сметана – 100 г;
- згущене молоко – 250 г;
- какао – 5 ст.л.
Для приготування глазурі:
- чорний шоколад – 100 г;
- молоко – 4 ст.л;
- масло вершкове – 600 г.
Для просочення коржів:
- вода – 100 мл;
- цукор – 50 г;
- к@ньяк – 20 г.
Процес приготування шоколадного торта
К@ньяк можна замінити будь-яким алк@голем.
Що стосується крему, то дивіться по своїй сметані: якщо вона не густа, беріть 100 г на 400 г сиру, якщо сметана дуже жирна, домашня, тоді беремо 200 г сметани і 300 г сиру. Тоді крем буде досить густим і щільним.
Духовку розігріваємо до 200 градусів, так як тісто готується дуже швидко.
Борошно з’єднуємо з какао і розпушувачем, сіллю.
Яйця збиваємо з цукром, сметаною і олією, перемішуємо до однорідності.
Просіваємо суху суміш в рідку і перемішуємо міксером на невеликій швидкості.
еко застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.
Запікаємо 10 – 15 хвилин, дивіться по своїй духовці. Остуджуємо і знімаємо пергамент, розрізаємо на 4 коржа, краї відрізаємо і подрібнюємо в крихту.
Варимо просочення з усіх інгредієнтів і просочуємо коржі.
Для крему змішуємо сир і сметану, всипаємо какао і вливаємо згущене молоко. Перемішуємо лопаткою, потім збиваємо міксером до легкості.
Формуємо торт, змащуючи коржі кремом.
Варимо з усіх інгредієнтів глазур – доводимо до закипання, охолоджуємо і змащуємо торт зверху і з боків.
Можна просто розтопити і нагріти все в мікрохвильовці і вимішати до однорідності.