Простий рецепт ніжного рулету

Цей ніжний рулет відминний варіант чаювання з друзями. А головне, що в приготуванні він дуже легкий.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 4 шт;
  • борошно – 90 г;
  • цукор – 100 г;
  • какао – 2 ст.л;
  • вода – 2 ст.л;
  • розпушувач – 1\2 ч.л;
  • сіль – дрібка;
  • ванілін за смаком.

Для приготування крему необхідно:

  • йогурт або сметана, вершки – 350 г;
  • яйце – 1 шт;
  • борошно – 15 г і крохмаль – 15 г;
  • цукор – 100 г або по смаку;
  • масло вершкове – 30 г;
  • ванілін за смаком.

Процес приготування рулету

Яйця з’єднуємо з сіллю і збиваємо до пишності, потім всипаємо цукор і збиваємо масу до густої і стійкою піни. Збиваємо 10 хвилин.

Порада: всі продукти повинні бути однакової, кімнатної температури. Якщо міксер у вас не потужний, краще збивати окремо білки і жовтки і потім з’єднати обидві маси лопаткою.

Духовку розігріваємо до 200 градусів. Вливаємо воду і промішуємо віночком.

Всипаємо какао в борошно і розпушувач, просіюємо і частинами додаємо в масу, перемішуємо тісто лопаткою або віночком знизу вгору.

Викладаємо тісто у форму, застелену пергаментом і випікаємо близько 8 – 10 хвилин.

Прибираємо папір і залишаємо бісквіт охолоджуватись.

Для крему змішуємо цукор з крохмалем і борошном, яйцями, іншими інгредієнтами, крім вершкового масла і варимо масу на невеликому вогні до густоти. Як тільки з’являться бульбашки, варимо 1 хвилину і знімаємо з плити. Охолоджуємо.

Збиваємо розм’якшене вершкове масло і частинами додаємо крем, збиваємо.

Бісквіт змащуємо будь-яким варенням, наприклад, смородиновим або полуничним і викладаємо крем.

Звертаємо рулет і відправляємо його в холодильник на 1 годину.

Рулет за цим рецептом виходить ніжним, м’яким і неймовірно смачним.

Не вдається скопіювати.