Простий рецепт ніжного рулету
Цей ніжний рулет відминний варіант чаювання з друзями. А головне, що в приготуванні він дуже легкий.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 4 шт;
- борошно – 90 г;
- цукор – 100 г;
- какао – 2 ст.л;
- вода – 2 ст.л;
- розпушувач – 1\2 ч.л;
- сіль – дрібка;
- ванілін за смаком.
Для приготування крему необхідно:
- йогурт або сметана, вершки – 350 г;
- яйце – 1 шт;
- борошно – 15 г і крохмаль – 15 г;
- цукор – 100 г або по смаку;
- масло вершкове – 30 г;
- ванілін за смаком.
Процес приготування рулету
Яйця з’єднуємо з сіллю і збиваємо до пишності, потім всипаємо цукор і збиваємо масу до густої і стійкою піни. Збиваємо 10 хвилин.
Порада: всі продукти повинні бути однакової, кімнатної температури. Якщо міксер у вас не потужний, краще збивати окремо білки і жовтки і потім з’єднати обидві маси лопаткою.
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Вливаємо воду і промішуємо віночком.
Всипаємо какао в борошно і розпушувач, просіюємо і частинами додаємо в масу, перемішуємо тісто лопаткою або віночком знизу вгору.
Викладаємо тісто у форму, застелену пергаментом і випікаємо близько 8 – 10 хвилин.
Прибираємо папір і залишаємо бісквіт охолоджуватись.
Для крему змішуємо цукор з крохмалем і борошном, яйцями, іншими інгредієнтами, крім вершкового масла і варимо масу на невеликому вогні до густоти. Як тільки з’являться бульбашки, варимо 1 хвилину і знімаємо з плити. Охолоджуємо.
Збиваємо розм’якшене вершкове масло і частинами додаємо крем, збиваємо.
Бісквіт змащуємо будь-яким варенням, наприклад, смородиновим або полуничним і викладаємо крем.
Звертаємо рулет і відправляємо його в холодильник на 1 годину.
Рулет за цим рецептом виходить ніжним, м’яким і неймовірно смачним.