Тепер щоразу готую суп з шампіньйонами

Такий суп виходить дуже смачним, радимо спробувати кожному.

Склад продуктів:

  • один баклажан середнього розміру;
  • два картоплі;
  • одна головка ріпчастої цибулі;
  • половинка моркви;
  • 200 грам свіжих шампіньйонів;
  • 500 мілілітрів молока;
  • 800 мілілітрів води (приблизно);
  • 6 горошин чорного перцю;
  • чорний мелений перець;
  • спеції – за смаком.

Грибний суп : покроковий процес приготування

Баклажан промиваємо, обрізаємо з боку плодоніжки, розрізаємо вздовж на 4 частини.

Потім нарізаємо його поперек, шматочками шириною один сантиметр (тобто, досить грубо).

Перекладаємо баклажани в миску, солимо трохи і перемішуємо. Залишаємо на 30 хвилин.

Половинку очищеної і промитої морквини натерти на грубій терці.

Свіжі шампіньйони (у мене маленькі) розрізаємо на 4 частини. Якщо гриби великі, наріжте їх на більшу кількість частин.

Очищені бульби картоплі нарізаємо кубиками: середнього розміру.

Через півгодини баклажани промиваємо холодною водою, обсушуємо їх паперовими рушниками

Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді, в невеликій кількості соняшникової олії (у мене, знову ж таки, ароматне домашнє масло) до золотистого кольору.

У каструлю теж наливаємо соняшникової олії (трохи), розігріваємо її і викладаємо подрібнену цибулю (можете нарізати її довільно).

Обсмажуємо до напівпрозорості, потім додаємо моркву і перемішуємо.

Смажимо все разом до напівготовності моркви, після чого в каструлю викладаємо гриби.

Тушкуємо все разом, на невеликому вогні, 5-7 хвилин.

Потім все солимо і перчимо до смаку (можете додати улюблені спеції), вливаємо молоко, додаємо картоплю. Закриваємо каструлю кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин на повільному вогні.

Через цей час викладаємо в суп баклажани і вливаємо кип’яток: його кількість регулюйте самі – в залежності від того, наскільки густий суп ви любите.

Знову закриваємо каструлю кришкою, доводимо суп до кипіння і варимо 5-7 хвилин.

Додаємо горошини чорного перцю, перемішуємо і вимикаємо плиту.

Чудовий суп, який сподобається всім.