Привезла з Голландії смачний рецепт оладок на кефірі. Хочеться їх їсти знову і знову
Кожен раз, коли я буваю в інших країнах і містах і їм там смачна страва, намагаюся вивідати його рецепт. Так було і в Голландії, де мене пригостили дуже смачними оладками, якими я ніяк не могла вдосталь наїстися, так вони мені сподобалися. Ось я і дізналася, як їх готувати, а потім постійно робила їх будинку на радість собі і домочадцям.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами iUkrayina
Щоб зробити ці апетитні оладки, нам знадобляться:
- 2,5 склянки борошна;
- куряче яйце;
- три столові ложки цукру;
- щіпка ваніліну;
- столова ложка розпушувача;
- невелика щіпка солі;
- дві столові ложки соняшникової олії;
- 500 мл не найбільш жирного кефіру.
І в першу чергу виливаємо кефір в каструлю і ставимо його на вогонь, щоб підігріти, але не довести до кипіння. В цей час збиваємо яйце з цукром і сіллю. Потім додаємо до яйця кефір, ретельно перемішуємо суміш, а потім в миску кладемо борошно, ванілін, розпушувач і місимо тісто. Як тільки воно досягне ідеальної консистенції, стане густуватим і в ньому будуть відсутні грудочки, воно буде готова.
Тепер залишиться лише налити олію в сковороду, розігріти його, а потім випікати там оладки, накладаючи тісто столовою ложкою. Смажити оладки потрібно буде з обох сторін по парі хвилинок, щоб вони стали рум’яними і красивими. А подавати їх можна з варенням, сметаною або згущеним молоком – це вже хто як хоче.