Пухкі біляші на швидку руку. «Біляші від душі»: соковиті і апетитні пиріжки ніби з бабусиної печі

Багато людей люблять ласувати пиріжками з ринку. Дійсно, краще купити, ніж весь вечір стояти біля плити. Але ми навіть не уявляємо, наскільки це небезпечно. 

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

Лікарі стверджують, що вулична їжа дуже небезпечна. Ми не знаємо, як і з чого її готують. Якщо продукти не свіжі, олія змінюється раз в тиждень й сюди ще додати брудне робоче місце, то один пиріжок просто перетворюється в бомбу сповільненої дії. 

Саме тому варто записати собі рецепт смачних пиріжків з м’ясом, які готувати не складно, але в їх якості та свіжості ви будете впевнені. 

Домашні біляші з м’ясом

Тільки згадайте поїздки в село до бабусі, а в неї – ціла миска смачних соковитих пиріжків з різною начинкою. От і ви спробуйте зготувати це самостійно, адже такі біляші просто неймовірні. За цим рецептом ви отримаєте пухке тісто з хрусткою скоринкою. 

Складові:

  •  1,5 кг пшеничного борошна
  •  500 мл води
  •  500 мл молока
  •  100 мл рослинної олії
  •  10 г сухих дріжджів
  •  1 ч. л. солі

Інгредієнти начинки:

  •  1 кг свинини (можна взяти яловичину)
  •  3 середніх цибулини
  •  масло вершкове, сіль, перець за смаком

Приготування:

1. Підготуйте окремий посуд й змішайте в ньому воду та молоко. Цю суміш потрібно підігріти, підсолити й ще додати трішки рослинної олії. Борошно слід просіяти, змішати з дріжджами та молочною сумішшю. Після цього руками замісити еластичне тісто. 

2. Місткість з тістом накрити рушником або поліетиленом і залишити підійти на годину. 

3.Через м’ясорубку пропустити м’ясо та ріпчасту цибулю. Додати до фаршу трішки води, сіль та перець й все перемішати.  

4. Потім з тіста сформувати кульки й розкачати їх качалкою. На кожну викласти шматок фаршу. 

5. Кожну гірку фаршу акуратно примніть й покладіть ще зверху скибку вершкового масла. Потім защіпаємо краї. 

6. На сковороді розігріти рослинну олію та смажити біляші з двох сторін. 

7. Такі біляші чудово поєднуються зі склянкою томатного соку! Ваша сім’я буде задоволена. Смачного! 

Вже після першого приготування цих неймовірних біляшів, ви відмовитеся купляти їх в незрозумілих кіосках. Адже саме ці біляші так і будуть танути в роті і не залишають відчуття важкості.

Ви готуєте біляші самостійно?

Не вдається скопіювати.