Торт три склянки – чоловік вдячний за смачний і простий десерт

Один з найвідоміших і популярних рецептів торта. Все дуже просто: основні інгредієнти відмірюють склянками. Беріть будь-який обсяг склянки, головне, щоб все відміряли однаково. У мене по 200 г.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • цукор, кефір і борошно по 1 склянці;
  • яйце, 1 шт;
  • какао, 2 ст.л;
  • олія, 60 мл;
  • сода, 1 ч.л;
  • лимонний сік, 1 ч.л.

Для приготування крему необхідно :

  • сметана, густа, 600 мл;
  • цукрова пудра, 3 ст.л.

Процес приготування

У кефір насипаємо соду і перемішуємо.

Змішуємо яйце з цукром, додаємо в кефір, перемішуємо.

Вливаємо олію, перемішуємо.

Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо.

Додаємо какао і перемішуємо.

Порада: какао беріть з високим відсотком жирності, тоді смак торта буде дуже шоколадним.

Форму застилаємо пергаментом і викладаємо тісто.

Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин, готовність перевіряємо паличкою.

Охолоджуємо бісквіт і розрізаємо на три коржа.

Сметану збиваємо з цукровою пудрою.

Порада: якщо сметана не домашня і не густа, можна додати загущувач.

Змащуємо коржі кремом обмазуємо верх і боки, посипаємо какао.

Відправляємо в холодильник на кілька годин.

За бажанням, торт можна прикрасити шматочками шоколаду. Частину крему змішують з какао і виводять візерунки на торті. Вийде святковий варіант.