Пухнастий, м’який і дуже смачний манник за 9 хвилин
Рецепт швидкого шоколадного манника, який випікається за 9 хвилин. Відмінний варіант коли хочеться до чаю, чогось смачного. Пиріг виходить завжди пишним і смачним, можна навіть використовувати як основу для тортика, промазав улюбленим кремом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Інгредієнти:
- вершкове масло -100 гр;
- яйце – 1 шт;
- сіль – 1 / 4 ч.л;
- кефір – 200 мл. (1ст.);
- борошно – 120гр. (1ст);
- цукор – 200гр. (1ст.);
- манна крупа -160 гр. (1ст.);
- какао порошок -2-3 ст.л;
- сода -1 / 2 ч.л.
Спосіб приготування
У миску вливаємо 100 гр розтопленого вершкового масла, вливаємо 200 мл кефіру, додаємо половину ч.л. соди, щоб бути впевненим, що кефір її погасить, можна влити трохи лимонного соку.
Перемішуємо, розбиваємо одне яйце, трохи солі. Тепер додаємо 200 грам цукру, 160 грам манної крупи і 120 грам борошна. Якщо немає ваг, все це можна відміряти склянкою об’ємом 200 мл. Додаємо 2-3 ст.л. какао. Перемішуємо.
Манній крупі давати набухати не потрібно, випікаємо відразу. Беремо форму силіконову, або посуд для СВЧ, змащуємо маслом, переливаємо тісто розрівнюємо ставимо в мікрохвильову піч.
Встановлюємо максимальну потужність і випікаємо до готовності. Як мікрохвильовка відключиться, відразу не відкривайте, залиште на хвилин 3-4.
Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою. Можна полити згущеним молоком і посипати какао порошком. Витягуємо з форми, розрізаємо на порційні шматочки.
Смачного!