Пиріжки з картоплею без дріжджів на кефірі: тісто, як хмарка
Пиріжки на тісті без дріжджів виходять пишними і м’якими, вони довго залишаються свіжими. Кефірне тісто з содою відмінно підходить до різних начинок, воно не розривається при формуванні, добре пропікається.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кефір, 130 г;
- борошно, 200 г;
- сметана жирна, 25 г;
- жовток, 1 шт;
- цукор, 10 г;
- сіль дрібка;
- сода, чверть ч.л;
- олія соняшникова, 5 г.
- картопля.
Процес приготування
Картоплю відварюємо в підсоленій воді, перетворюємо в пюре з шматочком вершкового масла. Можна додати подрібнений кріп і обсмажену цибулю.
Кефір змішуємо зі сметаною і жовтком, підігріваємо трохи.
Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і содою.
Вливаємо рідку основу в борошно і вимішуємо тісто.
Накриваємо ємність з тістом і залишаємо на 30 хвилин.
Формуємо пиріжки руками, змазаними соняшниковою олією, стіл також можна змастити олією.
Викладаємо начинку, защипуємо краї і обсмажуємо пиріжки на олії з двох сторін до рум’яності.
Подаю пиріжки зі сметаною, розтопленим вершковим маслом. Відмінний варіант для перекусу і вечері.